Alles over Valentijnsdag

Alles over Valentijnsdag

23 December 2019 0 By Admin

Eens per jaar is het Valentijnsdag. Het is altijd leuk om er samen van te genieten of juist je onbeantwoorde liefde te verklaren. Maar al die cadeaus en gebaren. Waar komt dat eigenlijk vandaan? Wat is de oorsprong ervan? In dit artikel kom je alles over Valentijnsdag te weten en ook hoe je de perfecte Valentijnsdag kunt beleven. 

Geschiedenis 

Ongeveer 500 na Christus riep Gelasius 14 februari uit tot Heilige Valentijn. Er is weinig bekend over Sint-Valentijn. En wordt er veel gekeken naar de romantische legendes en gebruiken. Zo werd Valentijnsdag in de jaren 90 ineens heel commercieel en kunnen sindsdien de valentijnsdag cadeaus niet ontbreken. We kunnen er niet meer zonder. Het is de enigste dag in het jaar wanneer alles om liefde draait. 

Een hele organisatie

Voordat je het weet is het weer januari en liggen er in alle winkels al Valentijnsdag cadeaus. Dat betekent ook voor jou dat je moet beginnen met het organiseren van de perfecte dag voor je (toekomstige) geliefde. Want Valentijnsdag wordt vaak vergeten. Mocht je dus iets willen laten bezorgen, dan kun je eventueel de bezorgdatum al op 14 januari instellen. Zodat je in ieder geval iets hebt.

Geschikte cadeau

Daarnaast moet je ook nog het perfecte cadeau zien te vinden. Vaak is het wel zo dat een cadeau voor een vrouw makkelijk te vinden is dan voor een man. Mannencadeaus zijn namelijk erg moeilijk te vinden. Dat komt omdat ze meestal niet weten wat ze willen. Gelukkig kun je voor een Valentijnscadeau voor je vriend terecht bij HUMK. Je vindt er oneindig veel cadeaus. Dus altijd wel iets leuks voor Valentijnsdag.

Gepersonaliseerd

Als je echt iemand wilt verrassen dan mag een gepersonaliseerd cadeau zeker niet ontbreken. Een gepersonaliseerd cadeau kan van alles zijn. Van een kaart met een foto tot een sieraad met de datum erin. Vaak heeft zo een gepersonaliseerd cadeau meer betekenis en is het altijd wel geschikt.

Kortom kent Valentijnsdag niet zo veel geschiedenis. Vanaf de jaren 90 kwam het kopen van cadeaus voor elkaar. Als je Valentijnsdag viert dan is het van belang dat je op tijd begint met het perfecte cadeau te zoeken. Zodat Valentijnsdag een succes wordt.