Maak een uniek geboortekaartje

Maak een uniek geboortekaartje

8 October 2019 0 By Admin

ga je binnen enkele weken je kleine spruit verwelkomen? Alvast van harte gefeliciteerd. Als het eenmaal zover is, dan wil je natuurlijk iedereen op de hoogte brengen van de geboorte van jullie kleine wondertje. De meest gangbare manier is het versturen van geboortekaartjes. Veel kiezen voor een kant-en-klaar exemplaar van de drukker en laten deze iets aanpassen. Maar hoe leuk zou het zijn om iedereen op de hoogte te brengen van de geboorte met je eigen unieke geboortekaartje?

Verstuur een geboorteposter

Geboortekaartjes hebben altijd een compact formaat. Maar dat betekent niet dat het niet toegestaan is om iets te versturen wat groter is. Want wat dacht je bijvoorbeeld van een geboorteposter? Hierop vermeld je de naam van je kindje, de dag en het tijdstip van de geboorte, het geboortegewicht en andere leuke grafische aanvullingen. Vind je deze optie leuk, maar past het niet helemaal bij je budget? Dan kan je er ook voor kiezen om alleen naaste familie en hechte vrienden deze poster te sturen, de rest krijgt een geboortekaartje.

 Leuke extra’s

Om nog een leuke draai te geven aan de geboortekaartjes, kan je ook nog iets extra’s toevoegen aan het kaartje of de envelop. Denk hierbij aan applicaties op het kaartjes zelf, zoals labels, strikjes of bloemetjes. Of plak een sticker op de envelop met een leuke passende quote of de naam en de geboortedatum van je kleine spruit. Ook kan je een kleine verrassing meesturen, zoals snoepjes in klein formaat. Houd er hierbij wel rekening mee dat de envelop een stuk zwaarder wordt en je ook meer verzendkosten moet betalen.

Ontwerp je eigen geboortekaart

Voor de geboortekaartjes kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan, maar geboortekaartjes zelf ontwerpen kan ook online. Hier hoef je niet urenlang te prutsen met allerlei moeilijke programma’s. Met de online editor voeg je heel eenvoudig afbeeldingen toe aan je geboortekaartje, verander je elementen van kleur en is het ook mogelijk om het lettertype te wijzigen. Door je eigen persoonlijke toevoegingen weet je dat het sowieso een uniek geboortekaartje wordt. En om te checken of het kaartje helemaal voldoet aan jouw wensen, kan je een proefkaartje bestellen.